Problem with external link

This is the place to post questions and comments about the FlexBanner component
henkbos
Posts: 7
Joined: Thu Oct 10, 2013 11:44 am

Problem with external link

Post by henkbos » Thu Oct 10, 2013 11:49 am

Good day!

It seems that the external links are not working. Instead of linking to the specified URL, the link seems to be internal to a non-existing page, like "http://localhost/fotoreizen/index.php/n ... click&id=2" instead of to the specified external website.

I removed the URLs and typed them in again, but no resolve. Any suggestions?
Henk

System info:
PHP Built On Windows NT HENK-MAIN 6.1 build 7601 (Windows 7 Business Edition Service Pack 1) AMD64
Database Version 5.5.24-log
Database Collation utf8_general_ci
PHP Version 5.4.3
Web Server Apache/2.2.22 (Win64) PHP/5.4.3
WebServer to PHP Interface apache2handler
Joomla! Version Joomla! 3.1.5 Stable [ Ember ] 01-August-2013 14:00 GMT
Joomla! Platform Version Joomla Platform 12.2.0 Stable [ Neil Armstrong ] 21-September-2012 00:00 GMT
User Agent Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/30.0.1599.69 Safari/537.36

Andrew998
Posts: 1400
Joined: Wed Jan 07, 2009 10:43 am

Re: Problem with external link

Post by Andrew998 » Thu Oct 10, 2013 12:35 pm

That link looks correct and is part of the way the component measures clicks.
Andrew998
Developer

henkbos
Posts: 7
Joined: Thu Oct 10, 2013 11:44 am

Re: Problem with external link

Post by henkbos » Thu Oct 10, 2013 12:58 pm

I would expect a new windows to open displaying the link to the site the banner is for?
Now I just get a new window with error 404 (article not found).

Andrew998
Posts: 1400
Joined: Wed Jan 07, 2009 10:43 am

Re: Problem with external link

Post by Andrew998 » Thu Oct 10, 2013 1:25 pm

The problem is probably elsewhere. Do other external links on your localhost work correctly?
Andrew998
Developer

henkbos
Posts: 7
Joined: Thu Oct 10, 2013 11:44 am

Re: Problem with external link

Post by henkbos » Thu Oct 10, 2013 5:27 pm

Yes, they do.

Andrew998
Posts: 1400
Joined: Wed Jan 07, 2009 10:43 am

Re: Problem with external link

Post by Andrew998 » Thu Oct 10, 2013 5:29 pm

Which version of FlexBanner are you using?
Andrew998
Developer

henkbos
Posts: 7
Joined: Thu Oct 10, 2013 11:44 am

Re: Problem with external link

Post by henkbos » Thu Oct 10, 2013 5:45 pm

3.0.8

I have created 2 banners. On hoovering they show the previous mentioned link.
One of them gives the 404 error in a new window, the other one goes back to the main menu without opening a new window. Haven't been able to find out why they behave differently.

Andrew998
Posts: 1400
Joined: Wed Jan 07, 2009 10:43 am

Re: Problem with external link

Post by Andrew998 » Thu Oct 10, 2013 5:50 pm

What are the 2 links you have put in the banner set up?
Andrew998
Developer

henkbos
Posts: 7
Joined: Thu Oct 10, 2013 11:44 am

Re: Problem with external link

Post by henkbos » Thu Oct 10, 2013 5:59 pm

OOPS, they both open a new window; one with error, the other one without

Andrew998
Posts: 1400
Joined: Wed Jan 07, 2009 10:43 am

Re: Problem with external link

Post by Andrew998 » Thu Oct 10, 2013 6:00 pm

Whether they open a new window or not is just a setting in the banner set up.
Andrew998
Developer

Post Reply